Tietoa 3D-tulostuspalvelusta

KajaProto on vuonna 2021 perustettu Kajaanilainen ”yhden miehen autotallipaja”, jonka tarkoituksena on tuottaa 3D-tulostus- ja suunnittelupalvelua edullisesti yksityisille ja yrityksille.

Käytössä on kaksi FDM-tekniikan 3D-tulostinta ja pääsääntöiset tulostusmateriaalit ovat eriväriset PLA ja PETG-muovit. Tulostettavien kappaleiden maksimimitta on 300mm suuntaansa ja tarvittaessa kappaleisiin tulostetaan tukimateriaalit samasta muovista.

Alla olevissa kuvissa nähdään tällä hetkellä käytössä olevat tulostimet, joita ovat itse modifioitu Creality Ender 3 ja alkuperäinen CR10-V3.

Creality Ender 3 3D-tulostin (alkuperäinen l. ei modeja)
Creality CR-10 V3

3D-mallinnusta tehdään joko tuntityönä tai kappalekohtaisesti tai muuten sopimalla. Mallinnus tapahtuu Fusion 360 ohjelmalla ja ohjelmasta tuotettu 3D-malli on maksun suorituksen jälkeen asiakkaan IPR-omaisuutta. 3D-mallien formaatteja ovat IGES, SAT, SMP, STEP, FBX, OBJ, STL ja 2D-kuvina saatavilla on DWG ja DXF. Tehdystä Fusion 360 työtiedostosta peritään erillinen työkohtainen maksu, mikäli asiakas haluaa myös työtiedoston itselleen.

3D-mallien muokkaus onnistuu myös! Jos sinulla on malli, jota pitää muokata vaikka vain vähän, niin sekin onnistuu eri ohjelmien avulla. Ota yhteyttä ja kysy lisää!